[TUTORIAL] Instalare Android prin intermediul fastboot și ADB

Tutoriale pentru sistemul de operare open source Android
Avatar utilizator
dan
Administrator
Mesaje: 14
Membru din: Mie Feb 13, 2019 3:25 pm
Localitate: Romania
Contact:

Salut,

Dacă ești interesat de cum se instalează sistemul de operare Android pe telefonul tău ai ajuns unde trebuie. În tutorial am să-ți explic pe scurt cum poți utiliza ADB și fastboot ca să instalezi ultima versiune de Android cumpatibilă cu telefonul tău.
Metoda aceasta funcționează fie pentru un sistem de operare custom, cât și pentru un sistem de operare stock. Însă în multe din situații pentru sistemele de operare custom va trebui să faci root telefonului.

:!: Nu sunt responsabil pentru eventualele probleme ce pot apărea pe parcursul urmăririi acestui tutorial. Garanția telefonului tău posibil să nu mai fie validă. Există o posibilitate ca telefonul tău să se defecteze irecuperabil. Acești pași sunt făcuți pe propria răspundere.Telefonul va trebui să fie încărcat peste 50%. Procedura se va efectua pe pe un laptop sau un PC ce are sursă UPS.


De ce avem nevoie?
  • telefon cu Android
  • activează Depanarea USB pe telefon (USB debugging)
  • ultima versiune a sistemului de operare în format .ZIP
  • PC cu Windows/Linx/Mac și cablu USB
Descarcă sistemul de operare

Caută mai întâi pe internet care este ultima versiune a sistemului tău de operare (poți căuta direct pe xda-developers). Să te asiguri că sistemul de operare nu este modificat și vine în format arhivat (cu fiecare partiție în format .img).


Activează Depanarea USB și instalează driverele

Activează Depanarea USB din setările telefonului. Găsești opțiunea la „Opțiuni dezvoltator”, dacă nu îți apar opțiunile pentru dezvoltatori intră la „Despre telefon” și dă click de mai multe ori pe „Versiune nucleu”. Apoi găsești setările în meniul principal.
După ce ai activat depanarea, conectează telefonul la PC și instalează driverele. Un totorial găsești aici


Descarcă interfața ADB

Acum va trebui să instalăm interfața ADB pentru a putea să interacționăm cu telefonul din consolă. ADB-ul îl găsiți aici pentru toate sistemele de operare.

Instalarea sistemului de operare

Conectează telefonul cu cablul USB la PC. Deschide interfața terminal sau command line-ul de pe Windows și scrie următoarea comandă.

Cod: Selectaţi tot

adb devices
După ce ai scris comanda ar trebui să-ți apară „List of devices attached” și mai jos un cod cu terminația „Device”. Astfel știi că telefonul a fost recunoscut. Dacă telefonul nu a fost recunoscut, restartează calculatorul și reinstalează driverele ADB.

Acum va trebui să scrii comanda:

Cod: Selectaţi tot

adb shell fctest system reboot
Telefonul se va restarta și va apărea pe ecran iconița Android cu ceva test sau va scrie Fastboot.

Ca să verifici că ești în Fastboot scrie următoarea comandă:

Cod: Selectaţi tot

fastboot devices
Un cod cu terminația fastboot va trebui să apară în consolă.


:!: Să vă asigurați că ați descărcat sistemul de operare corect pentru modelul dumneavoastră de telefon. Dacă nu sunt imaginile corecte, posibil ca telefonul să se defecteze irecuperabil.

Dezarhivează sistemul de operare intr-un folder unde aveți acces ușor. Pentru fiecare imagine va trebui să-i introduceți în consolă localizarea exactă (ex: E:\Work\Server\boot.img) Apoi din consolă va trebui să tastați următoarele comenzi pe rând.

Cod: Selectaţi tot

fastboot flash boot UNDE\ESTE\IMAGINEA\boot.img 

Cod: Selectaţi tot

fastboot flash recocery UNDE\ESTE\IMAGINEA\recovery.img 

Cod: Selectaţi tot

fastboot flash system UNDE\ESTE\IMAGINEA\system.img 
Posibil ca în arhiva cu sistemul de operare să nu aveți imaginea bootloader.img, dacă nu aveți imaginea treceți la următorul pas.

Cod: Selectaţi tot

fastboot flash bootloader UNDE\ESTE\IMAGINEA\bootloader.img 
După ce toate imaginile au afișat succes la instalare, tastați comanda:

Cod: Selectaţi tot

fastboot reboot
Telefonul se va restarta și ar trebui să aveți ultima versiune a sistemului de operare. În cazul în care telefonul nu se deschide încercați să efectuați o resetare la setările din fabrică.
I'm here just because you broke something

Imagine
Scrie răspuns